Blog

Karneval og demokrati

  |   Uncategorized
Les artikkelen Karneval og demokrati i siste nummer av Torggata Blad
Da jeg skulle skrive om karneval og demokrati ville jeg ta utgangspunkt i min egen fascinasjon for karnevalet og i en livslang kjærlighet til en helt spesiell bok og ikke minst en glimrende foreleser som åpnet veien inn til Rabelais og hans forfatterskap gjennom boka Rabelais og latterens historie av den russiske filosofen og språkforskeren Michahil Bachtin.
Til tross for stor kjærlighet er dette en bok jeg aldri har greid å lese fra perm til perm. Likevel – hver gang jeg vender tilbake til den, får den hjertet mitt til å hamre litt fortere.
Jeg kjenner den opprørske og frigjørende latteren som skyller mot meg fra gater og torg gjennom Rabelais’ tekster og århundrene.
Eselskolen Pieter Bruegel the elder 1525-1569

Eselskolen 1557, Pieter Breugel d.e. (1525-1569)

Karnevalet og fasten Pieter Breugel den yngre

Karnevalet og fasten, Pieter Breugel d.e. (1525-1569)

Two fools dancing Hendrik Hondius 1573-1649

To dansende narrer, Hendrik Hondius (1573-1649)

Tema for Torggata Blad nr. 2 2019 er demokrati, men inneholder også bl.a artikler om populisme, samfunn, kunst, samt mye annet rart. Som bøker, bokhandlere og små glimt av folk og hverdagsliv i sentrum av Oslo.
Støtt Torggata Blad ved å kjøpe papirutgaven på nettet. Det vil bli sendt til din postkasse.
Eller ta turen til Sagene bok og papir, bokhandelen på idylliske Sagene og kjøp det på klassisk vis, over disk, av kompetent og hyggelig personale. Uansett vil du få mange uforglemmelige stunder for en minimal investering!