frø_redningsfrø

Mindfulness mot nyliberalisme

Har du kjent på maktesløshet, raseri eller sorg over alt som skjer i verden? Bekymrer du deg for klimakrisen, et utrygt arbeidsliv eller økende ulikhet? Tror du at det kan henge sammen med framveksten av nyliberalismen? Ønsker du å gjøre noe, men vet ikke hvor du skal begynne? Da vil vi på det varmeste anbefale rosinmeditasjon! Garantert stressdempende og avmaktsreduserende.

Innhold

7 stk. brune sultanarosiner.

Bruksanvisning

Hell ut innholdet av posen og legg dem i en ukesdosett. Sett av fem minutter hver dag i en uke til å grunne over hvordan nyliberalismen fremmer urettferdighet i verden. Rett oppmerksomheten din mot de som står bak og hva du kan gjøre for å skape en endring.

1. Hold

Plukk opp en rosin og rett all din oppmerksomhet mot den. Forestill deg at du legger fra deg alt som plager deg i rosinen.

 

2. Se

Betrakt den nøye, gå på oppdagelsesferd i de mørkere hulene og i de asymmetriske foldene, forundre deg over hvordan lyset treffer foldenes kanter. Kanskje skjuler det seg noe ukjent der inne?

 

3. Berør

Ta deg god tid, snu og vend på rosinen. Tenk at selve nyliberalismen ligger der inne. Kjenn hvor godt det er å klemme på den. Klem gjerne hardt.

 

4. Lukt

Hold rosinen under nesen og gjør deg kjent med lukten idet du ruller den langsomt mellom fingrene, gjerne med lukkede øyne. Forestill deg hvordan nyliberalismen stinker og klem den godt et par ganger til.

 

5. Plasser

Før nå rosinen sakte opp til leppene dine, plasser den forsiktig i munnen; uten å tygge – selv om det er fristende. Bruk noen øyeblikk på å kjenne hvordan det er å ha den i munnen, utforsk den med tungen.

 

6. Smak

Nå, med fienden vel anrettet i din munnhule, er det naturlig at du kjenner på raseriet over all urettferdighet og skjevfordeling i verden. Tygg litt på den så du kjenner den beske smaken. Det er nå det gjelder, og karakterstyrken skal måles. Du tenker kanskje, en smule hevngjerrig, at det er fristende å svelge den, men det anbefales ikke, da kan det hende at nyliberalismen blir en del av deg.
Spytt den heller i en grønn pose og knytt raskt igjen, husk dobbel knute. Nå kan den trygt sendes til resirkulering. Gjennom å bli til varme, vil nyliberalismen omsider komme fellesskapet til gode.

 

7. Virkning

Gjenta hver dag i en uke til alle rosinene er brukt opp. Kjenn hvordan avmakten slipper taket og håp og livsmot vender tilbake.