Oranalen

About This Project

Foretaket for innbilt sannhetssøkende virksomhet (heretter: Foretaket) opplever at kulturbyråkratiet har et skrikende behov for å sikre en habil og uhildet søknadsbehandling. Vi ønsker i den anledning å tilby fra vårt sortiment i den suksessfulle serien Produkter i rivende utvikling  en ny og unik løsning, nemlig Oranalen, et søknadsvurderingsmøbelement der kontakt mellom søker og søknadsvurderer kun foregår mellom deres ulike kroppsåpninger, uten forstyrrende blikk eller annen –berøringskontakt.

 

Møblementet består hovedsakelig av tre deler: Et skjermbrett med en åpen rumperamme, en kneleskammel og en lene-/lesebenk. Skjermbrettet er utført i et stabilt og allikevel lett materiale som med enkle håndgrep kan klappes sammen og transporteres hit og dit. Rumperammen er polstret i et materiale som er komfortabelt og tilfredsstiller internasjonale hygieniske krav.

 

ORANAL, mod. AA-2014-HOHO – en prosjektbeskrivelse

ORANAL, mod. AA-2014-HOHO, stilsikkert og smakfullt utstyrt søknadsvurderingsmøblement.

 

Vår utrettelig arbeidende kulturminister vil endre praksisen av en armlengdes avstand-prinsippet ved søknadsbehandling og fordeling av statlige midler til kunstnere. Det kan virke som om formålet ikke er å endre avstanden på selve armen, men snarere hvem sine armer avstanden skal måles med, og at en politisk byråkratarm er mye lengre og langt mer habil enn en av kunstnernes egne valgte representanter sine armer. Men er ikke armlengdes avstand-prinsippet en tåkelegging av det som vi i en omsvøpsløs og ikke-byråkratisk språkbruk vil kalle rumpeslikking?

 

Foretaket for innbilt sannhetssøkende virksomhet (heretter: Foretaket) opplever at kulturbyråkratiet har et skrikende behov for å sikre en habil og uhildet søknadsbehandling. Vi ønsker i den anledning å tilby fra vårt sortiment i den suksessfulle serien Produkter i rivende utvikling en ny og unik løsning, nemlig Oranalen, et søknadsvurderingsmøbelement der kontakt mellom søker og søknadsvurderer kun foregår mellom deres ulike kroppsåpninger, uten forstyrrende blikk eller annen –berøringskontakt.

 

Møblementet tilbyr høy komfort og tilfredsstillende hygieniske forhold. Samtidig legger det til rette for enklere og mindre byråkratiske vurderingskriterier – noe som vil oppleves som en lettelse for både søkere og søknadsbehandlere.

 

Møblementet består hovedsakelig av tre deler: Et skjermbrett med en åpen rumperamme, en kneleskammel og en lene-/lesebenk. Skjermbrettet er utført i et stabilt og allikevel lett materiale som med enkle håndgrep kan klappes sammen og transporteres hit og dit. Rumperammen er polstret i et materiale som er komfortabelt og tilfredsstiller internasjonale hygieniske krav. Konstruksjonen og bruken av den er utførlig beskrevet i vedlagte skisser.

 

Foretaket v/Hege Vadstein og Maria Vagle
Oslo, 19.03.15

VISUELLE VEDLEGG TIL PROSJEKTBESKRIVELSE

oranal_perspektivskisse-maks
Perspektivskisse
oranal-oppriss_maks
Oppriss

MØBELFAKTA

Møblementet er utviklet og utprøvet etter seriøse vitenskapelige prinsipper og er godkjent av møbellaboratoriet i Sykkylven. Møblementets styrke og holdbarhet er testet med statiske så vel som dynamiske belastninger av bl.a. rumperamme, lenebenk, kneleskammel, belastning av reguleringsmekanismer, støtprøve og slagtest av rumperamme, slagprøve og fallprøve på skjermbrett.

 

Overflaten er testet med hensyn til motstand mot forskjellige typer væsker, sopp- og bakterieangrep.

 

Det innleverte materialet anses for å være en prinsippskisse. Vi tar derfor forbehold om bruk av materiale, mål og andre konstruksjonsdetaljer ved den endelige utførelsen.

Prosjekt

Oranalen

Når

2014

Hva

Tekst, møbel, installasjon

Hvem

Hege Vadstein, Maria Vagle

Category

prosjekter