uten navn I

About This Project

Blykasse på hjul. Objektet står på gulvet, og skal sees ovenifra. Lokket har tre åpninger på ca 17x17cm. Under lokket, på en glassplate er det montert 3 bilder satt sammen av røntgenbilder av lunger, foto av en kvinnes overkropp og av en tildekket kropp. Bildene er bearbeidet slik at de viser ulike grader av enten oppløsning/tilblivelse, eller av tildekning/avdekning. Under glassplata er det montert et svakt lys. Kassen er ca. 80x35x 25cm

Fra dagbøkene

Jeg ligger nedgravet i mørk, kjølig jord og leker med minnet om den varme soldampende stemmen som får meg til å lengte utover min innkapslete, støvtørre tilværelse. Jeg lengter etter den første fuktigheten som trenger ned til meg, rører ved mitt tørre skall og får meg til å erindre et annet liv, en annen tilstand.

 

Før  den soldampende stemmen, og før den første fuktigheten ligger jeg i dvale fullstendig innkapslet i meg selv. Ingenting har retning eller utstrekning. Ingenting finnes ikke tiden, om tiden i det hele tatt er. I meg finnes ennå ingen bevegelse, ingen forestilling om noe annet. Bare skygger danser foran mitt indre blikk, men forteller meg ingenting.

 

Jeg er alene dypt nede i mørk jord, uten lengsler, uten drømmer. De flakkende skyggene vekker om noe kun en svak dump smerte som kommer og forsvinner igjen. Innkapslet i tidløsheten aner jeg kun en murrende svak smerte, som en forsiktig uro i musklene. Snart skal jeg tre inn i tiden.

rontgen_knapp

Prosjekt

Uten navn 1

Når

1997-98

Hva

objekt, installasjon

Hvor

Østlandsutstillingen 1998

Hvem

Maria Vagle

Category