uten navn II

About This Project

Blykasse for oppheng på vegg. Kassene er utformet med to «etasjer». I den øverste delen er det på en glassplate montert 7 stk. datamanipulerte fotografier av et kranie med og uten øyne. Øynene er vekselsvis åpne og lukkede. Bildene som er trykket på papir, er klebet til glassplaten med voks og ligger mellom to lag gas. Overflaten er vernissert slik at den minner om et gammelt maleri. Bak glassplatene er det montert 7 små lyspærer som er animerte. De er så svake at de kun gir lys til kraniene, resten av bildeflaten forblir mørk.

 

I den nederste delen er det montert 7 barnehoder støpt i acryl, med en overflate av sandblåst glass. Inne i hvert hode er det en liten lyspære. Hele kassen er kledt i bly. I bunnen av den nederste delen er det sand. Kassen er ca 95cm lang, 10cm dyp og 30cm høy.

Fra dagbøkene

Dypt nede, innhyllet i mørke ligger noe og venter. Blant de aller første minnene er lyden av pulsslag. Først den myke lyden av et annet menneskes hjerte, den myke dumpe lyden, jevnt og trygt, jevnt og evig. En bevegelse som ikke tar slutt.

 

Senere føyer også minnet om åndedrettet seg til hjerterytmen og så kommer minnene om varm hud, om mat og igjen søvn og glemsel. Pulsslag, åndedrett, hud, mat, søvn og glemsel. Pulsslag, åndedrett, hud, mat, søvn og glemsel. Dette vender jeg tilbake til i min erindring. Pulsslag, åndedrett, hud, mat, søvn og glemsel.

Utvikling av felles språk for programmering av lys.

rontgen_knapp

Prosjekt

Uten navn 2

Når

1998-1999

Hva

objekt, installasjon

Hvor

Østlandsutstillingen 1999

Hvem

Maria Vagle

Category