Such a long journey ahead.

About This Project

Videoen “Such a long journey ahead for you and me” ble laget I forbindelse med utstillingen “Grenseløs” eller “I limbo” for Riksutstillingene, der ønsket var å vise kunst av ikke norske kunstnere som enten levde i eksil i Norge eller norske kunstnere som hadde bodd i utlandet og dermed hadde mistet tilknytning til nettverkene hjemme. Lyden til filmen er tatt opp på ulike reiser til Island, New York og Havanna.

Fra dagbøkene.

Å være på reise er å være på flere steder samtidig eller slett ikke å være på noe sted, men heller å befinne seg i en tilstand. Det er en usikker tilstand der kjente rutiner opphører og man ennå ikke har funnet noen nye. Det er å være utenfor språket, og gjør at man mister referanserammer og orienteringsevne. Tapet av språket blir tap av kontroll. Det blir vanskelig å beskrive nye erfaringer.

Prosjekt

Such a long journey

Når

2005

Hva

Video

Hvor

Stenersenmuseet, Oslo - Stavanger kunstforening, Stavanger - Bodø kunstforening, Bodø - Sogn og fjordane kunstmuseum Eikåsgalleriet, Jølster - Trondarne distriktsmuseum, Harstad - Eidsberg kommune kulturkontoret, Eidsberg - Grenselandmuseet, Kirkenes

Hvem

Maria Vagle

Category

prosjekter