tam-tam-trip-Island

About This Project

Som en kuriøs bieffekt av vår reise til Island hadde vi planlagt å ta turen innom islands språkråd for å se hvilken fremgangsmåte de ville bruke for å sette navn på en tromme fra fjerne strøk. Det islandske språkrådet er kjent for å gjøre en stor innsats for å bevare det islandske språket, beskytte det mot fremmede ord, og setter derfor mye inn på å lage islandske navn på alt som kommer i deres vei. Vi hadde ikke fått svar på forespørselen vår før vi reiste, men håpet at det skyldtes tilfeldigheter og at de ville ta i mot oss når vi først var kommet. Det ville de ikke. Skuffelsen var stor, men ikke langvarig.

Foto fra aksjonen på Island.

Temaet for reisen var magi og teknologi, så vi tok med oss trommene til en høy fjelltopp for å lage et rituale for Obatala, en kubansk Orisha, en halvgud hvis funksjon er å skape og bevare fred. Utrustet med blomster,sukker, kokos, lys, fjær, bomull og sand fra en strand på Cuba, noe vi antok ville bringe Obatala i et særdeles godt lune, satte vi kursen for et av Islands høyeste fjell. Alt vi hadde med var hvitt for det er Obatalas yndlingsfarge, og med disse rekvisittene ville vi lage et vakkert rituale og slik aktivt være med på å skape og bevare fred i verden.

 

For om mulig å få hjelp til hvordan deltagerene best kunne bidra til dette, hadde vi på forhånd gått til anskaffelse av hvert vårt kinderegg, overbeviste om at innholdet i disse ville være et svar på spørsmål vi stilte og derfor kunne fungere som en veiviser og å åpne veiene inn til den kubanske orishaen for kraftfull hjelp.

knapp_island

Årstall

2000

Vist

Stenersen museet

Sjanger

Apparisjonsverk, aksjoner, utført på Island og i New York.

Hvem

Vincent Lunges Small star team, Hege Vadstein, Maria Vagle, Trine Haaland, Ali Djabbary, Paul Brady.

Category